JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Imego vill ha labbet
Det finns en möjlighet att rädda IVFs kompetens inom tillförlitlighet. Om labbet flyttas till forskningsinstitutet Imegos närhet kan Imego tänka sig att investera i den utrustning som behövs för att utöka verksamheten till att även omfatta mikrosystem.
- Idag finns ingen i världen som jobbar med tillförlitlighet för mikrosystem. Om IVFs labb placerades nära oss så skulle vi gärna hjälpa dem på det området, både med kompetens och med investeringar i maskinparken.

Det säger Bill Brox, vd på forskningsinstitutet Imego i Göteborg. Han var tidigare chef för IVFs elektronikproduktionsavdelning, och har alltjämt täta kontakter med såväl nuvarande ledning som med Chalmers. Och han har föreslagit parterna en paketlösning där IVFs tillförlitlighetslabb flyttas till Chalmersområdet, i vars omedelbara närhet Imego har sina lokaler. Labbet skulle i så fall alltjämt vara ägt av IVF - namnet skulle bli "IVF Reliability Lab". Chalmers skulle till priset av några miljoner för flytten få tillgång till en resurs av hög kvalitet.

- Det är en sund idé som är klart genomtänkt, säger Peter Wahlberg på IVF.

- Jag tror på tillförlitlighetslabbet. Elektronikproduktionsgruppen har byggt upp kompetens, personal och utrustning inom tillförlitlig elektronik som är en nationell resurs. Det vore katastrof om detta slogs sönder, kommenterar Bill Brox.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)