JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hanterar alla USB-aktiviteter
Med Atmels nya USB 2.0-processor kan man avlasta resten av systemet genom att all mjukvara för att styra USB ryms i kretsen. Dessutom blir det enklare för konstruktörerna som slipper utveckla egen programvarustack.
Bakom namnet AT43USB370 döljer sig Atmels nya hjälpprocessor för USB 2.0. Kretsen klarar av att hantera alla USB-aktiviteter utan att systemprocessorn behöver gripa in. Något som Atmel anser sig vara först med. Drivrutiner specifika för tillämpningen kretsen ska användas till kan skrivas via ett ANSI C-kompatibelt programmeringsgränssnitt.

- Det som gör kretsen verkligt attraktiv är att den döljer all komplexitet med traditionell USB-design, vilket gör att produktutvecklarna kan koncentrera sig på sina tillämpningar utan att behöva lära sig USB på detaljnivå, säger Jeff Gao, marknadschef för USB-produkter på Atmel i ett pressutskick.

Dubbel RISC
AT43USB370 har en 32-bitars arkitektur med dubbla risc-kärnor, inbyggd USB-värdstack, hub-driver och grundläggande byggblock för USB-drivrutiner. Den kan därför även användas i en USB-hubb utan att ytterligare drivkretsar behövs.

Dubbel RX och TX FIFO-buffring garanterar maximal datahastighet i USB:s samtliga överföringstyper (control, isosynchronous, bulk och interrupt). Processorn kan också växla mellan värd- och funktionsläge i realtid, vilket innebär att den till exempel kan användas i en skrivare som både vill kunna kommunicera med en dator och en digitalkamera.

Kretsen har en 100-bens TQFP-kapsel. Priset ligger på 4,89 dollar i kvantiteter om 10 000 eller mer, och finns tillgänglig nu. Atmel har även ett komplett utvecklingspaket för kretsen, inklusive referenskonstruktion.

Elias Nordling
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)