JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Agilent hittar fel i Xilinx FPGA:er
Med en speciell FPGA-prob ansluten till Agilents oscilloskop i Infiniiumserien ska det gå snabbare att hitta fel i Xilinx FPGA-kretsar.
Den nya FPGA-proben bygger vidare på det koncept som Agilent släppte i mars. Då lanserades en speciell FPGA-prob med tillhörande programvara för logikanalysatorerna i 16900-, 1680- and 1690-serierna. Nu utökar företaget felsökningsmöjligheterna genom att lägga till samma funktion i oscilloskopfamiljen Infiniium.


Därmed går det att korrelera både analoga och digital signaler på kretskortet till de interna dataströmmarna när man ska felsöka en FPGA-baserad konstruktion.


Den nya FPGA-proben, N5397A, är kopplad till Xilinx interna debugfunktioner vilket gör att användaren kan välja mellan 32 testpunkter i FPGA:an per fysisk anslutning. Testpunkterna placeras ut i konstruktionsfasen och totalt finns det 16 anslutningar dedicerade för test. Det ger användaren tillgång till 512 interna testpunkter.


De beteckningar på testsignalerna som användes vid konstruktionen mappas automatiskt till oscilloskopet och kopplas till rätt kurva på skärmen.


Felsökningsfunktionen fungerar med kretsar i den nya serien Virtex-4 liksom med de äldre Virtex-II Pro, Virtex-II och Spartan-3. Förutom FPGA-proben behöver man Xilinx programvara Chipscope Pro liksom en särskild parallellkabel för styrningen av FPGA-kretsen.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)