JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lovande vibrationer inför mässan
Det är inte bara jul- och nyårshelgerna som närmar sig - det drar också ihop sig till elektronikmässa igen. Den 1-3 februari ställer den svenska elektronikbranschen åter ut på Elektronik/EP på Stockholmsmässan.


Det är tre år sedan sist. Ett och ett halvt år sedan Komponentmässan i Göteborg, den som bytte namn till Electronix mitt under själva jippot. Kring denna mässordning med 18-månadersintervall och alternerande arrangörer finns många synpunkter - den vanligaste är nog att mässan bör arrangeras årligen, vid samma tidpunkt. Om mässveckan redan är inpräntad i det undermedvetna på presumtiva besökare så kan arrangörerna och utställarna fokusera sin marknadsföring på mässans innehåll snarare än dess existens. Vilket borde generera fler besökare.

För just besökarantalet har varit ett stående samtalsämne under de senaste mässorna. Vändkorsen har helt enkelt snurrat för sakta för att utställarna ska vara nöjda. I synnerhet på mässans första och sista dagar.

I år är mässan kortad från fyra till tre dagar. Vilket åtminstone i teorin förtätar besökarpopulationen, till förmån för det rätta mässbruset. Dessutom har arrangörerna berömvärt nog tagit fasta på synpunkter från tidigare år och bland annat förmått såväl halvledartillverkare som EDA-leverantörer och inbyggnadsföretag att delta, om inte mangrant så i vart fall i högre grad än tidigare. Kärntruppen bland utställarna - aktörer inom produktion, test och mät samt komponentdistributörer - finns förstås på plats nu igen.

Tillställningen ser alltså välordnad ut. Konjunkturen pekar också åt rätt håll - det är fler som vill gå på mässa i uppgångs- än i nedgångstider. Om nu bara alla inblandade - utställare, mässarrangörer och vi inom media - bjuder in så många som möjligt så kanske, kanske besökarantalet kan bli en positiv överraskning.

Välkommen till Elektroniktidningen, monter A12:10 på mässan!


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)