JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Texas Instruments satsar analogt
Texas Instruments ska profilera sig som ett analogt företag. Kompletta systemlösningar inom området signalbehandling står på agendan. Och de första två experterna inom analog konstruktion har just anställts i Sverige.
- Vi satsar mer på analogt inom Texas Instruments nu än tidigare. Det är en global satsning, men det innebär inte att vi fokuserar mindre på DSP:er, säger Hans Rosberg, nordisk säljchef på TI.

Historiskt har företaget fokuserat på digitala signalprocessorer. Nu vill TI kunna erbjuda en mer komplett systemlösning inom området signalbehandling.

För att klara det stärker företaget området kallat high performance analog som inkluderar förstärkare, datakonverterare, gränssnitts- och effekthanteringskretsar. Idén är att införa en sorts blocklösningar som innehåller specifika produk-ter - analoga och signalprocesso-rer - som man matchar mot varandra och skapar en effektiv systemlösning kring.

Till nytta för industrin

- Vi ser flera teknikområden i Sverige som kan dra nytta av detta, exempelvis industrin, automotive och medicinsk teknik, men det kräver lokal konstruktionskunskap.

- För att kunna genomföra detta har vi anställt två FAE:er specialiserade på analogkonstruk-tion i Sverige, säger Hans Rosberg.

Det är företagets första FAE:er inom det analoga området i Norden någonsin. Tanken är dessutom att skapa liknande resurser lokalt i Finland och Danmark. I ett första skede talas det om en FAE i respektive land.

- Tidigare styrdes vår verksam-het från England och vi var lite splittrade i Norden, men sedan mars i fjol är Norden en egen re-gion inom TIs regionala försäljning så nu har vi bättre resurser att fokusera här.

Anna Wennberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)