JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Processortestaren EEMBC vill testa programvara
Ett prestandatest för multiprocessorsystem. Och för Fordon. Och för Voice over IP (Voip). Det är tre nya processortester som konsortiet EEMBC (Embedded Microprocessor Benchmark Consortium) arbetar med.
National Instruments är engagerat i fordonstestet och vill bygga en liten testplattform som generar testdata och mäter prestanda på Can-trafik, PWM och annan fordonssignalering. Testet ska vara klart i år.

- Det är nog säkrare att säga Q4 än september. Det är som när jag ska bygga någonting i trä - det tar alltid längre tid än jag tror, filosoferar konsortiets vd Markus Levy.

Voip-testet ska testa systemlösningar, inklusive programvara, snarare än att bara testa processorer som övriga EEMBC-tester gör.

- Eftersom det som säljs oftast inte är processorer utan referenskonstruktioner med optimerad programvara, säger Markus Levy.

Även företag som inte tillverkar processorer utan bara erbjuder system ska kunna testa sina lösningar.

- Vi vill mäta prestanda på en svart låda som levererar Voip, säger Markus Levy.

En multiprocessor är godkänd som kandidat för de existerande testsviterna. Men multiprocessorer används också för att dela uppmärksamhet mellan olika uppgifter och EEMBC hoppas hitta ett sätt att testa detta mer realistiskt än existerande multiprocessortest, som SPECint-Rate.

EEMBC har sedan år 2000 talat om ett test som mäter energiförbrukningen i en processor. Nu tycks det äntligen stå om hörnet.

- Det är antagligen tryggt att säga Q2, säger Markus Levy.

Jan Tångring
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)