JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Linear investerar i Sverige
Linear Technology stärker sin position i Sverige och Finland. Med fördubblad personalstyrka vill företaget kapa åt sig en större del av den framtida analogmarknaden.
- På kort tid fördubblar vi vår personalstyrka i Norden. Samtidigt har vi flyttat till ett nytt fräscht kontor i Kista och ett nytt kontor i Finland, säger Peter Hellström, nordisk säljchef för Linear Technology.

För ett halvår sedan hade Linear fem anställda i Norden, medan den nordiska säljchefen var placerad i Tyskland.

Nu är målet att bygga upp en organisation med sex personer i Sverige - varav två FAE:er - tre personer i Finland samt en lokal säljchef. Än har man dock inte riktigt nått ända fram.

- Vi söker intensivt efter ytterligare en FAE och en säljare i Sverige, säger Peter Hellström, som kom in i företaget runt årsskiftet och nu står med ena foten i det svenska kontoret och den andra i det finska.

Linear ser Norden som en stabil marknad, varken uppåt- eller neråtgående i dagsläget. Sverige är störst för företaget, medan Finland är god tvåa.

- Vi har hela tiden haft en god tillväxt här, men under de senaste åren har vår profil varit för låg. Vi tror att vi kan växa mycket mer i Norden med större lokal närvaro.

Till detta hör att Linear nu också satsar aggressivt på två för företaget nya produktområden: snabba AD-omvandlare och rf-komponenter för trådlös kommunikation. Båda dessa produktkategorier är oerhört viktiga sett i ett nordiskt perspektiv.

- Power management är fortfarande vårt klart största produktområde, men rf och mixed signal är de områden som växer absolut snabbast inom företaget idag, säger Peter Hellström.
Samtidigt ser han med intresse på Ryssland och de baltiska staternas tillväxt. Nordens närhet till dessa marknader kan ha sina fördelar.

- På sikt tror jag att den ryska marknaden är mycket intressant. Det börjar redan hända saker där och det kan bli en motvikt till Kina framöver, säger Peter Hellström.

Linear lanserar över 200 nya produkter varje år, alltså runt fyra i veckan.

Anna Wennberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)