JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson gör mobil java-TV
Med en filmvisare skriven i java vill Ericsson ge tittarna rikare TV-upplevelser, skapa rikare operatörer och rikare TV-bolag. Tillämpningen ska öppna för interaktiv TV där man kan rösta, shoppa och skicka hälsningar.


Ericsson har skapat en filmvisare som ska öppna möjligheter för interaktivitet för mobiltevetittare. Tekniken fungerar i 2,5G- och 3G-lurar med javaklient. Med en knapptryckning kan tittarna rösta, skicka hälsningar och shoppa i mobilteveshower, via SMS eller MMS.

- Vår lösning gör det möjligt för tittare att samverka med det program de ser, på ett helt nytt sätt, vilket skapar rikare teveupplevelser. Den nya lösningen gör att mobilteveutrustningen också fungerar som interaktiv fjärrkontroll när man sitter framför hemteven, sade Kurt Sillén, chef för Ericsson Mobility World i ett pressmeddelande.

Befintlig teknik är grunden
Lösningen har utvecklats i samarbete med Convisual och CT-communology. Den bygger på befintlig teknik och kan sättas i drift med mycket kort varsel.

Det handlar om unicast, till skillnad från broadcast, där tittaren är direktuppkopplad till en teveshow via sin mobilteveutrustning. Tillämpningen är skriven i Java (motsvarande exempelvis MoviePlayer eller Quicktime).

För operatörerna kan det ge ökad trafik och intäkter och en position som tjänsteleverantör gentemot TV-industrin. TV-bolagen kan tjäna pengar på ökade intäkter från betalda tjänster som röstning, hälsningar och shopping.

Erika Ingvald
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)