JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Xelerated tar in 120 miljoner
Sista finansieringsrundan enligt planen

Svenska Xelerated har i en ny investeringsrunda dragit in 120 miljoner kronor. Både de befintliga ägarna och två nya, Accel Partners och Amadeus Capital Partners bidrog med pengar. Kapitaltillskottet ska användas för att bygga ut företagets sälj- och supportfunktion samt i fortsatt produktutveckling.
Xelerated utvecklar nätverksprocessorer med hög prestanda, och har hittat en nisch i Ethernetutrustning för stadsnät. Företaget har upprepade gånger under de svåra åren lyckats få in nya pengar där andra misslyckats.

- Med över 15 kundprojekt som beräknas gå i volymproduktion under detta och nästa år har vi bra förutsättningar för en fortsatt framgångsrik tillväxt i bolaget. Vår affärsplan är nu fullt finansierad, vi behöver inte ta in ytterligare externt kapital innan vi når positivt kassaflöde, kommenterar Xelerateds vd Johan Börje.

Amadeus Capitap Partners är även investerare i de svenska företagen Transmode och Packetfront. Pengatillskottet innebär att Xelerated tänker växa från 43 till drygt 50 personer, med både mer säljresurser och fler utvecklare.

Elias Nordling
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)