JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. En styrkrets för digitalt ritblock
Genom att integrera alla funktioner som behövs för att driva en LCD-skärm hoppas Sharp att företagets Armbaserade styrkretsar i Bluestreakfamiljen ska ta plats i handhålla produkter med bildskärm.


- Vi samarbetar med en enhet inom Sharp som utvecklar LCD-skärmar. Det gör att våra kretsar är enklare för kunderna att använda tillsammans med en LCD-skärm samtidigt som det ger oss några månaders försprång gentemot konkurrenterna, säger Christophe Chene på Sharps amerikanska dotterbolag.

Företaget började sälja Arm-baserade styrkretsar för fyra år sedan och alla produkter utvecklas i USA medan tillverkningen sker hos taiwanesiska UMC.

De två senaste tillskotten i Bluestreak-familjen är LH7A400 och LH7A404. De är baserade på en Arm922T och kan klockas med 250 MHz respektive 266 MHz.

Det är tillräckligt för att kunna hantera Mpeg4 eller Windows Media High Definition Video, WMV.

Kretsarna kan avkoda mellan 24 och 30 bilder per sekund med en upplösning på 240 ¥ 320 bildpunkter, (QVGA).
Det finns också stöd för pekskärmar, USB-enheter, PCMCIA-enheter liksom för flashminne.

Sharp har tagit fram två referensplattformar med bildskärm och styrkrets, den ena för lite större QVGA-skärmar och den andra för QCIF-skärmar med 176 ¥ 220 bildpunkter.

- Förutom styrkretsar och LCD-skärmar tillverkar Sharp också flashminnen och kameramoduler så kunderna kan köpa det mesta
de behöver från ett ställe, säger Christophe Chene.

På mässan visade Sharp upp ett elektroniskt ritblock som är baserad på en krets i Bluestreakfamiljen. Andra tänkbara tillämpningar är handhållna GPS-navigatorer, portabla DVD-spelare, musikspelare, handhållna dataspel och fotoramar för digitala bilder.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)