JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Motorola vill ersätta hårdvarumodem med programvara i processorn
Amerikanska Motorola vill utveckla programvarubaserade modem för PC- marknaden. Modem för telenätet, ISDN och kabel-TV-modem ersätts av programvara i datorns processor.

Redan före årsskiftet väntas de första produkterna på området.

Motorola går i spetsen för att skapa standarden för den nödvändiga PC- programvaran, så alla slag av kommunikation kan klaras.

- Användare kommer slutligen att kunna få full multimediakapacitet, från digitalt ljud till videokonferens, från en enda processor, säger Richard Leslie, vice president i Motorolas Information Systems Group.

Mikroprocessorn i PCn används när programvarumodemet skall kommunicera på nätet och för modulation och styrning. Därmed försvinner behovet av ett modem i hårdvara.



Före årsskifet


Att det går rent tekniskt är redan klart eftersom flera leverantörer visat att det går att använda en vanlig mikroprocessor för just modemfunktionen.

Till exempel har Apple utvecklat den typen av programvaror för PowerPC. Motorola planerar komma med sin första produkt före årsskiftet och siktar tydligt på den stora PC-marknaden.

- Tiden är rätt för detta initiativ. Det ökar värdet för PC-användare med Pentiumprocessorer, säger

Pat Gelsinger, Vice President i Intel som citeras i Motorolas pressmeddelande.

Göte Andersson

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)