JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stort steg mot deklaration på Internet
Nu öppnar regeringen vägen för att deklarera via Internet. Regeringen föreslår ny lagstiftning som ger Riksskatteverket rätt att upprätta en särskild beskattningsdatabas som baseras på automatisk databehandling. Både skattemyndigheter och enskilda skall i framtiden få tillgång till denna databas via Internet.
Meningen är att alla nödvändiga skatteuppgifter från både fysiska personer och juridiska personer automatiskt skall kunna införas i databasen genom Internetkommunikation. Skattemyndigheterna får rätt till direktåtkomst till databasen. Enskilda skattebetalare skall få rätt till direktåtkomst om sina egna skatteuppgifter, enligt de regler som regeringen kommer att fastställa.
 
Regeringen anger att med denna nya reglering blir det möjligt att effektivisera verksamheten. Den tidigare lagstiftningen har ställt mycket höga krav vid automatisk databehandling särskilt för information om enskilda personer, vilket i praktiken försvårat att införa automatisering. Meningen är att i skattedatabasen kunna hantera information både om juridiska och enskilda personer och det kräver ändringar av den befintliga lagstiftningen.


Göte Andersson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)