JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tillförlitlig och enkel information nödvändig
Bluetoothanvändarna får i normalfallet för dålig information om vad deras produkter kan prestera.
Det finns till och med exempel på att bluetoothbaserade pc-kort inte kan kommunicera mot en accesspunkt trots att båda är certifierade enligt standarden.

Så beskriver flera branschexperter läget för Elektroniktidningen och Bluetooth SIG, industriorganisation bakom Bluetooth, har sedan några månader en arbetsgrupp som nu skall göra något åt saken.

- Om vi misslyckas blir marknaden för Bluetooth mycket mindre. Därför måste vi lösa saken, säger Tom Siep i BSIG som leder arbetsgruppen.

Meningen är nu att utarbeta tydliga och klara rekommendationer om vilka krav som enskilda bluetoothprodukter borde uppfylla. Användaren skall få tydlig och enkel information om funktionaliteten så att han vet exakt vad produkten kan prestera.

Detta är mycket viktigt eftersom det idag finns 18 profiler för olika slag av bluetoothprodukter och antalet väntas öka med ytterligare tio inom något år. De flesta produkter klarar bara funktionerna i tre eller fyra profiler.

Göte Andersson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)