JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nyheter

”Most valuable product”. Så presenterar den välrenommerade tidningen Microwave Journal svenska Sivers IMA:s senaste transceiverlösning för V-bandet i sitt januarinummer. Transceivern i kiselgermanium lanserades i oktober förra året.

Idag tillträder Börje Ekholm officiellt som vd för Ericsson. Samtidigt blev det klart att Jan Frykhammar inte får fortsätta som finanschef. Han ersätts av Carl Mellander som innehaft posten under den tid som Jan Frykhammar varit tillförordnad vd.

Linköpingsbolaget XM Reality – som utvecklat ett system för att via mobilen eller ett par specialglasögon ge experthjälp på distans – har tagit in 20 miljoner kronor som förberedelse inför en börsnotering, rapporterar DI Digital.

Den 18 till 20 juni är det dags för NordPac, en konferens om byggsätt för mikroelektronik som ordnas av Imaps Nordic och IEEE CPMT Nordic. Arrangörerna vill nu ha förslag på presentationer.

Svenska Volvo Construction Equipment, som tillverkar anläggningsmaskiner, ska flytta sitt globala huvudkontor till Göteborg från Bryssel, där det legat sedan 1980-talet.

Anklagelsen kommer från den amerikanska myndigheten EPA, som menar att biltillverkaren använt olaglig programvara i motorstyrningen till mer än 100 000 fordon med dieselmotor som sålts i USA sedan 2014. FCA, Fiat Chrysler Automobiles, förnekar fusket.

Om två veckor, den 26 januari, bjuder Vinnova in till en inspirationsdag där innovativa och hållbara satsningar inom smarta städer, uppkopplad industri, life science, transporter, cirkulär ekonomi och nya material står på agendan. Platserna gick snabbt åt, men delar av dagen kommer att sändas på Vinnovas sajt.

I höstas byggde Tele2 ett stadstäckande Loranät i Göteborg. Nu bjuder företaget in till en tävling där det gäller att dra nytta av den strömsnåla IoT-tekniken.

Norrköpingsbaserade Norstel har under en tid letat kapital för att kunna bygga ut och effektivisera produktionen. Nu köper den kinesiska investeringsfonden Xin Capital bolaget med ambitionen att skala upp tillverkningen av kiselkarbidwafers. Någon köpeskilling anges inte.

KK-stiftelsen vill fortsätta att utveckla tillverkningsmetoder med hjälp av 3D-printning. Nu får Högskolan i Väst 18 miljoner kronor för sin forskning kring additiv tillverkning i metall.

Vem vill du lyssna på eller vad vill du prata om? Nu är det dags att skicka in förslag till Software Technology Exchange Workshop, branschföreningen Swedsofts årliga konferens som i år hålls på KTH. 

 
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus