JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson köper Marconi?
Brittiska telekombolaget Marconi är till salu - Ericsson pekas ut som trolig köpare av källor inom det brittiska bolaget.
Sedan förra månaden, då Marconi bekräftade att bolaget letade köpare, har kinesiska Huawei setts som den troligaste köpkandidaten. Marconi och Huawei har ett distributionsavtal och analytiker anser att Huawei måste ta till uppköp för att växa tillräckligt snabbt i Europa.

Men finansmarknaderna i London har väntat förgäves på signaler från Huawei. Så nu pekar internettjänsten Light Reading i stället ut Ericsson som den troligaste köparen. Ericsson vann det kontrakt med brittiska operatören BT om övergången till ett helt IP-baserat nätverk. som Marconi missade. Men Marconi har erfarenhet och kompetens kring BTs nät som Ericsson kan behöva i arbetet. Så resonerar Light Reading, vars källor inom Marconi hävdar att Ericssons namn nämns allt oftare i fusions- och uppköpsdiskussionerna.

Vidare anser sajten att Ericsson behöver komplettera sin teknikportfölj inom fast telefoni för att kunna leverera det operatörerna vill ha inom konvergerande fasta och mobila IP-baserade nät. Marconi skulle vara en ideal partner här, hävdas det.

Light Reading har förgäves sökt båda parter för en kommentar.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)