JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineons DRAM-öde snart avgjort
Imorgon avgör Infineon om företagets DRAM-verksamhet ska säljas ut fullständigt eller om den ska börsnoteras under eget namn.
Infineons styrelse ska imorgon – torsdag – godkänna den egna DRAM-verksamhetens framtid, rapporterar Financial Times.

I början på veckan sa ryktet att Micron köper Infineons amerikanska minnesverksamhet, medan den taiwanesiska samarbetspartnern Nanya Technology köper övrig verksamhet.

Huruvida det blir så avgörs förmodligen i morgon. I dagsläget tycks emellertid huvuddelen av styrelsen vara mer inne på att i ett första skede börsnotera minnesverksamheten i ett eget bolag. Det talas om börsintroduktion under nästa sommar.

En möjlighet är också att Infineon säljer sin del i det samägda företaget Inotera Memories till Nanya, att Micron tar över USA-verksamheten och att den europeiska verksamheten börsintroduceras i väntan på en framtida försäljning.

Enligt en färsk ranking är Infineon världens fjärde största DRAM-tillverkare med en omsättning på 890 miljoner dollar under årets tredje kvartal. Micron ligger på tredje och Nanya på sjätte plats med en omsättning på 960 respektive 435 miljoner dollar under samma tidsperiod. Samsung är topprankad med 1 850 miljoner dollar, medan tvåan Hynix omsatte 1 062 miljoner dollar senaste kvartalet.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)