JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon slutar bygga fabriker
Tyska halvledarjätten Infineon kommer att stanna vid 90 nm. När geometrierna blir finare än så kommer man inte att bygga några egna fabriker. Strategin kallas "fab-lite".
Hur många halvledartillverkare kommer att ha råd med nästa generations produktionsanläggningar, för 65 nm-kretsar på 300 mm-skivor? Den frågan har många i halvledarvärlden ställt sig, inklusive Infineons vd Wolfgang Ziebart. En sådan investering skulle gå loss på 4-5 miljarder dollar.

- Intel, och möjligen Texas Instruments klarar det. Vi har inga sådana planer, säger han i en intervju med tidningen EE Times.

I stället ska Infineon bygga vidare på samarbetet med kiselsmedjan Chartered i Singapore. Chartered utvecklar såväl 65- som 45 nm-processer med Infineon, IBM och Samsung.

Strategin kallas "fab-lite" i halvledarsvängen. Wolfgang Ziebart underströk att Infineon tänker fortsätta kretstillverkningen i befintliga fabriker i Tyskland, Frankrike och Malaysia, och han förväntar sig att tekniken där ska vara marknadsmässig "ett bra tag framöver".

Infineon har tidigare berättat om sina planer att separera DRAM-verksamheten till ett eget bolag. Det skulle i så fall ske till sommaren nästa år. Ziebart antydde i intervjun att tidpunkten kan förändras, beroende på hur marknaden utvecklar sig.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)