JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Memstore designar egna industridatorer
Inbyggnadsspecialisten Memstore ska börja konstruera och certifiera industridatorer under eget varumärke. Verksamheten drar igång nu. Samtidigt startar företaget ett dotterbolag i Norge.

Memstore är fast beslutet att bli en komplett leverantör av industridatorer och att nå ut globalt framöver.  Därför startar företaget en ny verksamhet som innebär att man kan konstruera egna certifierade produkter.  

–    De kommer att säljas under eget varumärke, helägt av Memstore. Inledningsvis kommer vi att erbjuda marincertifierade industridatorer men på sikt kommer vi även att vända oss till andra områden som militären, fordonsindustrin och medicinska tillämpningar, säger Jörgen Carlsson, vd för Memstore.

Innebörden av detta är att företaget nu inte enbart har standardatorer i sitt sortiment, utan även helt egenutvecklade produkter samt kundanpassade system.

–    Visserligen har vi till viss del gjort kundanpassningar tidigare, men då har vi varit beroende av skickliga kunder nu har vi förmåga att gå in och göra helt egna designer, säger Jörgen Carlsson.

Förutsättningen för det hela är ett nystartat kompetenscentrum i Norge. Där ska konstruktionerna göras liksom avancerade kundanpassningar.

Jan Terje Moberg och Jarl Guntveit blir ansvariga för kompetenscentrumet. Båda har mångårig erfarenhet av produktion, konstruktion och certifiering av industridatorer och kommer närmast från Hatteland Technology. I samband med den nya verksamheten startar Memstore ett norskt dotterbolag, Memstore AS.   

–    Till en början blir det tre anställda i Norge som främst jobbar med konstruktion och test. Under våren anställer vi ytterligare en som ska ta hand om distributionsverksamheten där, säger Jörgen Carlsson.

Produktion och integration av systemen kommer huvudsakligen att ske i Taiwan.

Memstore är uppenbarligen inne i ett kraftigt expansionsskede, både vad gäller produktsortiment och geografisk närvaro. Tidigare har företaget uteslutande fokuserat på Norden, där Sverige och Danmark är de riktigt starka marknaderna, medan Norge och Finland är på tillväxt. Men med de certifierade produkterna vänder sig företaget minst lika mycket utanför Norden.

–    Vi siktar på att bli globala, i synnerhet inom den marina marknaden. Om tre år tror jag att 75 procent av de egencertifierade produkterna kommer att säljas utanför Norden, säger Jörgen Carlsson.

I år förväntar sig Jörgen Carlsson att Memstore omsätter drygt 50 miljoner kronor, vilket är en fördubbling på tre år.

–    Vårt mål är att klättra över 100 miljoner kronor år 2007, säger han.

 

 Anna Wennberg

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)