JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elfa fortsätter med blyat
Katalogdistributören Elfa kommer även framöver att sälja blyhaltiga komponenter som inte uppfyller RoHS-direktivet. Idag uppfyller en tredjedel av utbudet RoHS.

Elektroniktidningen har tidigare berättat om förseningarna i Elfas RoHS-arbete, se artikel här från november i fjol. Anledningen var att det tog längre tid än Elfa väntat sig att få information från komponenttillverkarna.

Nu har arbetet gått vidare. Av de 65 000 lagerförda artiklarna är en tredjedel, 22 000, dokumenterat RoHS-kompatibla, och 31 000 icke RoHS-kompatibla. För de återstående 12 000 saknas dokumentation, vilket Elfa lovar få fram "i god tid" före direktivets ikraftträdande 1 juli enligt ett pressmeddelande.RoHS-kompatibiliteten för varje enskild produkt kan kontrolleras i företagets webbkatalog.

Tidigare hade Elfa ambitionen att sluta sälja blyhaltiga komponenter. Men nu räknar företaget  med att efterfrågan på blyade komponenter kommer att finnas även efter 1 juli, från kunder inom service, underhåll och de delar av tillverkningsindustrin som inte omfattas av RoHS.

 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)