JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 23 september 2019 VECKA 39
Svenska Volvo Lastvagnar har beslutat att göra alla sina fordonsfabriker koldioxidfria med hjälp av vindkraft. Först ut var den svenska Tuve-fabiken i fjol. Nu står den belgiska fabriken i Gent på tur.
–    Som en av världens största tillverkare av lastbilar är det vårt ansvar att hantera koldioxidutsläppen på bästa sätt och minska effekten av dessa, säger Lars Mårtensson, miljöchef på Volvo Lastvagnar i ett pressmeddelande.I anslutning till den belgiska fabriken ska tre vindkraftverk och en ny bränsleanläggning byggas för att förse fabriken med elektricitet och värme. Fabriken använder i dag i huvudsak naturgas för uppvärmning. För att göra fabriken fri från koldioxidutsläpp ska man framöver enbart använda energi producerad av de nya vindkraftverken och en ny biobränsleanläggning från belgiska Electrabel.

Projektet kommer att genomföras under 2007 och är ett mål i Volvos ambition att göra alla tillverkningsfabriker koldioxidfria. Förra året lanserades Volvo Lastvagnars fabrik i Tuve i Göteborg som företagets första koldioxidfria fabrik.

Volvo Lastvagnars fabrik i Gent har 1 500 anställda. Förra året tillverkades 30 400 fordon där, största delen levererades inom Europa.

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)