JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 17 september 2019 VECKA 38
Organisationen Nosoftwarepatents har tagit fram ett standardsvar på EU:s remiss om programpatent. Det kan du underteckna och skicka in – om du är mot patent på programvara.
Representerar du ett kommersiellt IT-företag och är emot patent på programvara? Men saknar resurser att bedriva lobbying?

Då har organisationen Nosoftwarepatents tagit fram ett färdigskrivet dokument åt dig. Du kan underteckna med ditt företags namn och skicka in det som ett öppet remissvar.

EU har nystartat processen med att ta fram en gemensam lagstiftning kring patent på programvara. Under hösten beräknas ett nytt förslag ha tagits fram.

Den 16 januari publicerade EU-kommissionen ett frågeformulär till företag och privatpersoner inom EU angående patentlagstiftning.

Enligt Nosoftwarepatents kampanjgeneral Florian Müller är det en alltför komplex uppgift för ett litet företag med en liten budget att ta sig igenom dokumentationen kring frågeformuläret.

Säger du nej till programvarupatent, har alltså Nosoftwarepatents nu gjort det jobbet åt dig.

Det tidigare arbetet med en EU-gemensam patentlagstiftning avbröts förra året eftersom EU-parlament och -kommission inte lyckades enas om ett gemensamt förslag.

Det som hände var att parlamentet i sista stund lät sig påverkas av lobbying från programpatentmotståndare. Bland dem finns organisationen Nosoftwarepatents som finansieras av bland andra svenska databasföretaget MySQL.

Läs mer:
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)