JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Britter vill ha minifab för miljard
I Storbritannien finns långt gångna planer på att starta en minifab för avancerad halvledartillverkning i låga volymer. Beslutet om investeringen, totalt värd närmare en miljard kronor, fattas denna månad.
Den brittiska regeringen filar som bäst på ett av landets största stödpaket någonsin för elektronikindustrin. För 65 miljoner pund, närmare en miljard kronor, ska anläggningen Semefab i skotska Fife byggas ut till att klara produktion av såväl avancerad mikromekanik (Mems) som nanosystem och det senaste inom halvledarteknik, skriver tidningen Electronics Weekly

Den första delen av investeringen, 15 miljoner pund till utrustning för produktion av mikromekanik och nanosystem, har redan bekräftats. Den andra delen, 50 miljoner pund till en komplett minifabb som även ska klara halvledarproduktion, ska ministeriet för handel och industri besluta om senare denna månad.

Anläggningen ska i första hand förse brittiska universitet, spinoff-företag och andra brittiska småföretag med produktionskapacitet för låga volymer.

Semefab, grundat 1986, gör redan idag asicar för rf, opto och en del andra ändamål. Den nya Mems-produktionen väntas tas i drift efter sommaren.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)