JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 12 miljoner till ZealCore
Västeråsföretaget ZealCore Embedded Solutions utvecklar en programvara som hittar dolda fel i avancerade datorsystem. Nu investerar Industrifonden, KTH Seed Capital och SEB Företagsinvest sammanlagt 12 miljoner kronor i företaget till produktutveckling.
ZealCore har utvecklat en produkt som under drift kan spåra och analysera fel i programvarustyrda system. Programvaran registrerar helt enkelt vad som händer i systemen, likt svarta lådan i ett flygplan.

– Företaget löser ett mycket stort problem i branschen på ett nytt sätt. Den stora kundnyttan ligger i färre och kortare produktionsstopp hos slutkunden och att det går snabbare att rätta felen i programvarusystemen, säger Lennart Gustafson, investeringsansvarig på Industrifonden.

ZealCores teknik är baserad på mångårig forskning vid KTH och Mälardalens Real-Time Center i Västerås. Företaget bildades år 2001 och levererade den första produkten till ABB år 2003. Samma år knoppades företaget av från högskolan.

– Kapitaltillskottet gör det möjligt för oss att expandera i snabbare takt. Vi kommer att kunna ta in mer folk för att vidareutveckla vår produkt och vi ska nu fokusera på att paketera vår den för en bredare marknad, säger Henrik Thane, vd och grundare av ZealCore.

I samband med investeringen tillträder Gunnar M Eriksson som ny styrelseordförande i bolaget. Han har under de senaste 25 åren haft ledande befattningar inom Ericssonkoncernen, med ansvar för såväl produktutvecklingsenheter som etableringar på nya marknader.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)