JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Qimonda är Infineons nya minnesbolag
Från och med första maj läggs Infineons minnesverksamhet över i ett nytt företag. Qimonda heter bolaget. Helägt av Infineon och med huvudkontor i München.
Infineon går snabbare fram än väntat i sin avknoppning av minnesverksamheten. Så sent som i februari sades det att minnesverksamheten ska vara utlyft i ett fristående bolag till den första juli i år. Nu står det klart att det nya bolaget, Qimonda, startar sin verksamhet redan den första maj.  

Som tidigare planerat blir Qimonda ett helägt dotterbolag till Infineon, som hädanefter blir ett renodlat logikföretag. Nästa steg i processen är att introducera Qimonda på börsen.

Kin Wah Loh blir det nya företagets CEO. Han har varit chef för minnesverksamheten på Infineon sedan förra sommaren och har jobbat i halvledarindustrin i nära 30 år.

Qimonda kommer att få tillgång till fem 300 mm fabriker och fem större forsknings- och utvecklingsavdelningar, däribland R&D-centret i Dresden. Sammanlagt kommer företaget att ha runt 12 000 anställda i världen.

Namnet Qimonda har flera bottnar. Qi står för ”andas och flöda energi” samtidigt som en mix mellan engelska och latin ska göra att namnet associeras med ”Key of the World”.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)