JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Xelerated snart i Ethernetväxel
Svenska Xelerated har utvecklat en Ethernetväxel tillsammans med amerikanska Dune Networks. Växeln ska hantera telefoni, tv och Internet, kallat Triple Play.
De två företagen har gemensamt utvecklat en växel baserad på Xelerateds nätverksprocessor X11 – som kan hantera Ethernettrafik på 20 Gbit/s med full duplex – samt Dune Networks trafikhanterare FAP20V.  

Växeln är konstruerad för att erbjuda triple play-tjänster, där telefoni, tv och Internet håller garanterad kvalitet. Den ska också klara företagsinterna virtuella nät med samma kvalitetskrav.

–  Tillsammans med våra partners levererar vi en Ethernetväxel som våra kunder kan ta till volymproduktion på mindre än tre månader, skriver Xelerateds vd Johan Börje i ett pressmeddelande.
 
Han hävdar att flera kunder redan idag jobbar med att integrera växeln i lösningar som ska börja volymproduceras under detta år.

Prototyper av växeln ska finnas framme i september, medan planen är att den ska börja volymproduceras mot slutet av året. Produkten kommer dessutom att visas upp under denna vecka på Interop 2006 i Las Vegas.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)