JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. BFI Optilas har köpt sig fritt
Ledningen för BFI Optilas har köpt ut företaget från distributörsjätten Avnet. Nu vill BFI Optilas bli Europas största specialistdistributör.
Drygt tio år efter att Avnet tog över BFI – då kallat BFI Ibexsa – köper företaget sig loss igen. Orsaken är att det på senare år blivit allt tydligare att BFI Optilas inte passar in i Avnets strategi. Avnet är en bred komponentdistributör. BFI Optilas är snarare raka motsatsen, en nischdistributör inom främst rf- och mikrovågsområdet samt optronik.

BFI Optilas ledningsgrupp har med hjälp av finansbolaget Activa Capital köpt ut majoriteten av företaget aktiekapitalet. Hur mycket pengar det rör sig om är inte officiellt. Avnet släpper dessutom inte allt, utan kommer även fortsättningsvis att vara delägare, om än en passiv minoritetsägare.

I Uppsala, där BFI Optilas har sitt nordiska säte, tar man förändringen med ro. Om den ens märks.

–    Nej, vi har faktiskt inte märkt någonting alls. Vi har haft vår verksamhet helt skild från Avnet även tidigare. Och vi har inte haft någon kontakt med dem i Sverige över huvudtaget, säger Louis Moradi, chef för BFI Optilas nordiska verksamhet.

Han pekar just på den kulturskillnad som ligger bakom hela skilsmässan.

–    Vi är betydligt mer specialiserade än Avnet. Våra kunder är framförallt slutanvändare som behöver avancerad teknisk support.

BFI Optilas är redan idag en av Europas största specialistdistributörer. Företaget har drygt 310 anställda, utspridda på tolv kontor i Europa.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)