JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Isuppli: Allokering på krafthalvledare
Det är stor brist på vissa typer av krafthalvledare, rapporterar analysföretaget Isuppli. Det är första gången på över ett år som företaget säger sig ha upptäckt allokering på halvledare.
Värst drabbade i dagsläget är MOSFET-transistorer kapslade i SO-8 och DPak, hävdar Isuppli. Ledtiderna för dessa kretsar ligger idag på upp till 20 veckor. Speciellt svårt är det att få tag på kretsar i Asien, men även övriga delar av världen har börjat drabbas av brist. Vanligtvis ligger ledtiderna på sju-åtta veckor.

Samtidigt ökade priset på MOSFET-transistorer i april för nionde månaden i rad, enligt Isuppli. I april steg priset med i medel 3,9 procent från månaden innan. Isuppli spår att prisökningen på denna typ av kretsar kommer att hålla i sig ytterligare några månader därefter kommer priset att börja sjunka ned mot mer normala nivåer.

Än så länge är det alltså enbart MOSFET-transistorer som lider av allokering. Däremot hävdar Isuppli att det även går att skönja begränsad tillgång på andra typer av halvledare för strömförsörjning, exempelvis bipolära transistorer i olika kapslingar.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)