JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. VM-biljetterna har RFID-chips
Biljetterna till sommarens fotbolls-VM i Tyskland är försedda med RFID-taggar. VM-organisatören har bett alla biljettförsäljare att samla in data av köparna. Allt för att höja säkerheten.
Den som köper biljett till sommarens fotbolls-VM ska uppge namn, födelsedatum, nationalitet och pass- eller ID-kortsnummer. Annars finns risken att vederbörande inte blir insläppt på stadion. Uppgifterna ska stämmas av när publiken passerar biljettkontrollen, skriver tidningen PC World.

Det tyska inrikesdepartementet har inrättat ett särskilt ”centrum för information och samarbete” som ska kontrollera de 3,5 miljoner besökarna till de 64 matcherna på tolv olika arenor. För att ytterligare öka säkerheten filmas publiken med kameror uppkopplade mot en databas där biometriska profiler på kända bråkmakare finns inlagda. Skulle kamerorna, eller någon av de 120 manuella övervakarna som styr dem, hitta någon suspekt huligan går larmet till några av de utkommenderade 30 000 poliserna, berättar sajten rfidnews.se .
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)