JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kontaktdonsjättarna blir allt större
De tio största tillverkarna av kontaktdon fortsatte att ta marknadsandelar förra året och överlägsen etta är Tyco med en omsättning på sju miljarder dollar eller 19,7 procents marknadsandel.
Marknaden för kontaktdon ökade med 6,2 procent i fjol till 35,5 miljarder dollar men de tio största tillverkarna växte något mer, eller med 7,6 procent rapporterar analyshuset Bishop & Associates.

Anledningen till att de största vinner terräng är den konsolidering som äger rum. Bland annat har Tyco förvärvat Thomas & Betts liksom Siemens kontaktdon. Amphenol har köpt en rad mindre företag och senast förvärvade de Teradynes kontaksdonsenhet som omsätter 350 miljoner dollar. Vidare har FCI köpt Burndy och Berg Electronics, rapporterar Bishop & Associates.

Ytterligare en anledning till att de stora växer mer än de små är att de favoriseras av de globala kunderna vare sig det är företag med egen tillverkning eller kontraktstillverkare.

En tredje anledning är att de stora ditributörerna som även de är globala i första hand marknadsför kontaktdon från de stora tillverkarna.

Sammantaget har det här lett till att de tio största växt från 39,7 procents marknadsandel 1980 till 53,1 procent år 2005.
Image
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)