JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elfa ska lyfta Agilents försäljning
Genom att låta katalogdistributören Elfa ta hand om försäljningen av de enklaste och billigaste instrumenten hoppas Agilent nå ut till nya kunder och öka volymerna.
– Det är väldigt positivt att få jobba med Elfa och ett sätt att marknadsföra oss till kunder som normalt sett inte vänder sig till oss, säger Sven-Åke Andersson på Agilent.

Han har varit med och förhandlat fram avtalet som ger Elfa ensamrätt på Agilents bassortiment i Sverige, Finland och Danmark. Tanken är att kunderna ska kunna köpa bland annat enklare oscilloskop, multimetrar, räknare och kraftaggregat samtidigt som de handlar komponenter.

– Beställer man före 17.00 så går transporten till kund dagen därpå.

Avtalet skrevs på i förra veckan, så än finns inga av Agilents produkter i Elfas katalog eller lager. Rent praktiskt drar försäljningen inte igång förrän efter semestrarna, men då ska företagen marknadsföra sig gemensamt.

Sedan tidigare går det att beställa alla instrument från Agilents hemsida och den funktionen kommer att finnas kvar även i fortsättningen. Men de förfrågningar som gäller de enklaste produkterna kommer automatiskt att slussas över till Elfa.

– Vi tror på klart ökad försäljning, säger Sven-Åke Andersson.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)