JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel nu med seriella flash
Industrin har påbörjat ett byte från parallella till seriella flashminnen i kostnadskänsliga tillämpningar. Flashveteranen Intel vill hänga med i teknikskiftet och släpper sina första NOR-flash med seriellt gränssnitt.
Seriella flashminnen väntas bli en stark konkurrent till parallella NOR-flash med låg minneskapacitet i många framtida tillämpningar, hävdar analysföretaget Gartner Dataquest.

–    Den här marknaden attraherar flera stora NOR-tillverkare just nu, eftersom man tror att den kommer att få en starkt till tillväxt framöver, säger Clare Hirst, minnesanalytiker på Gartner Dataquest.

Intel är en av NOR-drakarna som nu tar upp kampen för att åtminstone behålla sina marknadsandelar. Företagets första kretsar med SPI-gränssnitt släpps nu, medan volymer är planerade till slutet av året. De första kretsarna är baserade på ennivåslagring, SLC-teknik (singel level cell) och kommer i storlekarna 16, 32 samt 64 Mbit. De innehåller minnesblock om 8 och 64 kbyte.

Intels plan är att även erbjuda seriella minnen med flernivåslagring, MLC-teknik (multi lever cell). Dessa kommer att matas med 3V och siktar på en plats i basstationer, set-top-boxar och nätverksutrustning.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)