JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Många nyfikna på Elektrotrycks konkursbo
Mönsterkortstillverkaren Elektrotryck på Ekerö utanför Stockholm försattes i konkurs den 24 juli på egen begäran. Konkursförvaltaren försöker nu hitta en köpare till verksamheten som har cirka 50 anställda.
– Vår målsättning är att hitta någon som vill driva verksamheten vidare. Vi bedömer att det ger mest pengar men funkar inte det så blir det auktion på tillgångarna, säger Daniel Suneson på advokatfirman Nova som handlägger konkursen.

Mellan 20 och 25 intressenter har hört av sig och anbudsunderlagen gick iväg i fredags och i helgen.

– Det dröjer väl till slutet av veckan innan vi får någon respons så vi fortsätter att driva verksamheten vidare för att avsluta de arbeten som finns inne och för att det ska gå att överlåta hela verksamheten, säger Daniel Suneson.

Elektrotryck, som grundades 1968, är en av Sveriges få kvarvarande mönsterkortstillverkare och står enligt nyhetstjänsten Evertiq för cirka 25 procent av den svenska mönsterkortsproduktionen.

– För att klara oss över semestern behövde vi ha en större fakturering än vi lyckats med och därför måste vi ta det här steget, säger bolagets vd och ägare Anders Björsell till Evertiq.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)