JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mikrovågsverktyg går samman
Agilent köper en av sina värsta konkurrenter på området verktyg för mikrovågskonstruktion, Xpedion. Förutom högre marknadsandelar ska köpet öka företagets ansträngningar inom verifiering och konstruktion för producerbarhet.
Alltför många rf-kretsar måste göras om, då de inte fungerar enligt plan. Skälet är att de inte karaktäriseras tillräckligt noga innan de tillverkas. Vilket i sin tur beror på för dålig integration av verktygen för rf-konstruktion. Så resonerar Agilents i ett pressmeddelande där köpet av konkurrenten Xpedion motiveras.

Xpedion har haft sina största framgångar med verifieringsverktyget Golden Gate. Detta ska nu integreras med konstruktionsmiljön RFDE (RF Design Environment) från Agilentdivisionen Eesof. Målet är en produkt som täcker hela flödet från konstruktion, verifiering och produktionsanpassning, som dessutom har bättre kopplingar till testsidan än dagens produkter. Tanken är att kunderna lättare ska kunna använda producerbarhet som en parameter i sitt konstruktionsarbete.

Någon köpesumma har inte offentliggjorts. Alla Xpedions 36 anställda erbjuds jobb hos Eesof. Båda företagen ligger i Silicon Valley.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)