JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fyra gör Autosar-kompatibel styrenhet
Den första styrenheten som utvecklats från början för att uppfylla bilelektronikstandarden Autosar ska tas fram av ett konsortium med fyra företag.
Biltillverkaren Volkswagen, bilelektronikföretaget Hella, halvledartillverkaren NEC och programvarubolaget 3Soft ska gemensamt ta fram en mikroprocessorbaserad elektronisk styrenhet (ECU, electronic control unit) för klimatstyrning och andra funktioner i bilkupén. Det är första gången som en sådan enhet utvecklats med Autosarkompatibilitet och massproduktion som mål, skriver den tyska upplagan av EE Times.

NEC bidrar med sin styrkrets V850, att användas som processorkärna. Hella bygger in denna styrkrets i en existerande styrenhet, och lägger till en del annan hårdvara. Hella bidrar också med en del standardprogramvara. Större delen av programvaran kommer dock från 3Soft i form av den öppna standardplattformen ”ECU Autosar Suite”. Volkswagen lägger därtill in en del egenutvecklade applikationsprogram, och har lovat använda produkten i volymproduktion i en medelstor bil.

I dagsläget finns en prototyp framme. När de aktuella bilarna ska börja säljas framgår inte.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)