JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Telematik och säkerhet fokus för Continental
Den tyska bilindustrijätten Continental, som i våras köpte Motorolas bilelektronik, kommer att satsa stora resurser på telematikutveckling.
Att telematik är viktigt visas inte minst genom att en stor del av den från Motorola inköpa bilelektronikenheten kallas för just telematikdivisionen inom Continental. Divisionen får ett nytt huvudkontor i Illinois. Genom att integrera telematik och säkerhetssystem tänker företaget karva ut en egen nisch inom bilelektroniken.

I en intervju med den tyska upplagan av EE Times säger företagets chef Karl-Thomas Neumann att man koncentrerar sina FoU-insatser på nätverkande mellan kommunikationsenheter i bilen och säkerhetsutrustning som krockkuddar, bromssystem, radar och kamerasystem med bildanalys. Man kommer också att utveckla system för kommunikation mellan bilar samt mellan bilar och infrastruktur.

Även röststyrning är ett område som intresserar Continental. Föraren ska fokusera på körningen – annat som att styra radion eller ringa telefonsamtal ska kunna göras via röstkommandon.

Tillsammans med sina kunder tänker Continental även samarbeta om nya trådlösa tjänster som kan bli möjliga när allt fler bilar har såväl Bluetooth som 3G och Wifi och andra radiogränssnitt inbyggda.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)