JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flex säljer av optosidan
Lasertillverkaren Nlight har köpt tillgångarna i kontraktstillverkaren Flextronics division Photonics.
Kontraktstillverkarjätten Flextronics har haft en bred verksamhet inom opto, med såväl produktion i små och stora volymer som test och introduktion av nya produkter. Nu säljs hela denna verksamhet till amerikanska Nlight Photonics.

Varken omfattningen av verksamheten eller köpeskillingen anges. Nlight gör halvledarlasrar med hög effekt, för industri, medicin och försvarsmarknaden.

Med köpet får Nlight tillgång till såväl produktionskapacitet som teknik man inte behärskade tidigare. Enligt ett pressmeddelande från företaget är det framför allt företagets försvarstillämpningar som gynnas av köpet.

I våras sålde Flextronics sin avdelning för programvaruutveckling till riskkapitalbolaget Kohlberg Kravis Roberts för 900 miljoner dollar.

För lite drygt ett år sedan såldes Flextronix av divisionen Semiconductor till AMI Semiconductor. Flextronics Semiconductor sysslar med kundanpassade blandsignalkretsar, bildsensorer, asicar, FPGA:er och strukturerade asicar och AMI fick betala för 135 miljoner dollar  för verksamheten.

Flextronics fokuserar därmed allt mer på produktion av renodlad elektronik samt tillhörande hårdvarukonstruktionstjänster.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)