JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektronikindustriföreningen samverkar med IPC
Medlemmar i branschorganisationen Elektronikindustriföreningen får rabatt på medlemsavgiften i den amerikanska produktionsorganisationen IPC.
- Tanken på samarbetet föddes på Blyfrittdagen i februari. Elektronikindustriföreningen hade ett tryck från vissa av sina medlemmar att göra något och jag hade ett tryck från IPC att hitta fler medlemmar, säger Lars Wallin som är IPC:s representant i Europa.

Resultatet har blivit att medlemmar i Elektronikindustriföreningen får 50 procents rabatt på medlemskapet i IPC. För ett helår kostar det 500 dollar mot normalt 1000 dollar.

- Säg att 25 procent av elektronikindustriföreningens medlemmar går med. Det blir 40 till 50 nya företag. Det är jättebra för oss även om vi får dra ned på medlemsavgiften eftersom det kostar att rekrytera nya medlemmar. Det är win-win för oss båda.

Som medlem i IPC får man information om lagar och standarder som påverkar elektronikindustrin. IPC utvecklar också egna standarder för elektronikproduktion och ordnar konferenser. Som medlem får man rabatt på dessa.

- Du får också tillgång till frågebank där du kan ställa frågor. Det finns alltid någon i världen som haft liknande problem och kan hjälpa dig med en lösning, säger Lars Wallin.

- Sen är ett medlemskap lite av en marknadsföringsgrej och bra att hänvisa till när man till exempel ska lägga ut arbeten på underleverantörer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)