JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektronik lockar kursarrangör
Utbildningsföretaget STF Ingenjörsutbildning tänker breddar sitt utbud till att även omfatta elektronik. Den första elektronikkursen planeras till december i år.
Den 12-14 december blir det premiär för STFs elektronikkurser. Kursarrangören Stefan Revestam planerar tre parallella tredagarskurser, som ska hållas på ett hotell i Stockholm.

- Vi vänder oss till konstruktörer verksamma i industrin. Vi tror att det finns ett stort behov av praktiskt inriktad vidareutbildning för ingenjörer som jobbat några år och behöver ny kunskap, säger han.

Det slutgiltiga kursschemat är ännu inte klart, men det kommer definitivt att innehålla sådant som caddning, mönsterkortslayout, komponentplacering, produktionsanpassning, batteriteknik, kylteknik och miljödeklarationer. Även lysdiodsteknik ska finnas med på schemat.

- Fler moment kommer att komma till, säger Stefan Revestam.

Föreläsarna kommer från elektronikbranschen - Stefan Revestam är i full färd med rekryteringen. De som föreläser ges också möjlighet att delta i en minimässa en av kurskvällarna, samt umgås med kursdeltagarna under en middag.

STF är ett anrikt kursinstitut, som ägs av civilingenjörsförbundet, CF. Hittills har dock kursutbudet varit mer inriktat mot IT och telekom, bygg- och fastighet, den mekaniska industrin, energisektorn och den medicinska industrin. Renodlade elektronikkurser har inte funnits med i katalogen förrän nu.

Slår det hela väl ut så planerar STF för ett eller två nya kurstillfällen under våren.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)