JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk Wifi-telefon till USA
Utvecklingsbolaget Lund IP Products har fått en stor order på sin egenutvecklade wifi-telefon från en icke namngiven amerikansk telekomaktör.
Företaget LIP, Lund IP Products, har utvecklat en wifi-telefon där man kan ringa såväl samtal via det trådlösa datanätet som i det vanliga telefonnätet. Samtal mellan två bredbandsabonnenter hos samma operatör kan på det sättet bli gratis.

Telefonen bygger på LIPs wifi-plattform. De första kommersiella prototyperna ska levereras till den amerikanska kunden efter nyår, och massproduktion är planerad till våren 2007.

Tanken bakom LIPs telefon är att den ska fungera helt fristående, till skillnad mot många av dagens IP-telefoner som är beroende av en uppkopplad pc. Så fort användaren är inom räckhåll för ett trådlöst datanät ska telefonen fungera.

LIPs strategi har hela tiden varit att anpassa sin plattform utefter kundernas krav, både vad gäller teknik och formgivning. Men man kommer även att börja sälja telefoner under eget namn.

LIP grundades tidigare i år som ett produktbolag knutet till konsultföretaget Lundinova, som alltjämt äger nästan hälften av företaget.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)