JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Leab investerar tio miljoner i Lövånger
Kontraktstillverkaren Leab byter ut monteringsmaskinerna i den ena ytmonteringslinan för att öka flexibiliteten och samtidigt höja kapaciteten.
– Vi byter ut de äldsta Siemensmaskinerna mot Fuji. De klarar allt från oerhört små komponenter till stora och udda komponenter som varit svåra att plocka. Samtidigt får vi ner ställtiden eftersom man kan byta magasin och ställa om maskinerna medan de går, säger Erik Svedmark som är vd på Leab.

När ett kort är klart är det därför i princip bara att trycka på en knapp och köra igång med nästa uppgift.

– Vi har besökt andra tillverkare som kör så här och sett att det fungerar. Det ställer dock krav på organisationen och på planeringen för att fungera.

Förändringen kommer att leda till att det behövs färre personer i ytmonteringen men företaget räknar ändå inte med att säga upp någon av de 192 anställda.

– Med de nya maskinerna blir det än lättare att blanda olika typer av jobb från små och mellanstora serier till något större jobb, säger Erik Svedmark.

Totalt går investeringen i Fujis NXT-monteringsrobotar med tillhörande kringutrustning lös på cirka tio miljoner kronor och det är Cyncrona som levererar maskinerna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)