JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mässan har öppnat
Mässan Electronix har precis slagit upp portarna. Över 300 utställare och mängder av seminarier står redo att ta emot tusentals besökare. Elektroniksveriges största kraftsamling för året är igång.
Mässan tjuvstartade redan igår då de 300 montrarna byggdes upp. Stämningen var hög och förväntansfull. De flesta utställare som Elektroniktidningen pratade med trodde att besökarantalet skulle stiga rejält jämfört med förra gången. Då kom 6 600 personer - förhoppningarna i år ligger avsevärt högre.

En av de största begivenheterna första dagen är paneldebatten då politiker, akademiker och industriföreträdare möts i debatt på stora scenen. Politikerna Lars Johansson (s) och Hans Rothenberg (m) får då chansen att utbyta åsikter med Lars Tilly (Ericsson Mobile Platforms), Joakim Anjeby (Saab Space) och Mikael Reimers (Food Radar Systems). I panelen finns också professor Stefan Bengtsson från Chalmers och Ulf Öhlander från Vinnova.

Ulf Öhlander var ansvarig för den rapport från Vinnova som föreslog att staten skulle satsa 400 miljoner kronor om året på elektronikområdet. Är det en vettig satsning? Är det vad industrin vill ha? Tänker politikerna ge några löften om att genomföra det Vinnova föreslog? Det är ju val om mindre än två veckor...

Paneldebatten drar igång klockan 12 på mässans stora scen, längst in i B-hallen. Här har även du chansen att ställa frågor till paneldeltagarna. Välkommen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)