JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Uppdaterad: Electronix lockade 5641
Efter tre intensiva dagar slog mässan Electronix igen portarna i går. Under torsdagen kom 1620 besökare. Under mässans tre dagar fick mässan totalt 5641 besök.
– Nu har vi fått de definitiva besökssiffrorna. Totalt fick mässan  5641 besök under tre dagar, säger Ann-Margret Avellan, som är mässgeneral för Electronix.
 
De exakta besökssiffrorna dag för dag var 1532 på tisdagen, 2489 på onsdagen samt 1620 under torsdagen.

Senast det var elektronikmässa i Göteborg var för tre år sedan och då kom 6755 besökare. I år kom alltså ganska precis 1000 färre än senast. Å andra sidan har mässan kortats med en dag, från fyra till tre.

– Det är väl vad man kan vänta sig om man är realistisk. Det har hänt mycket under de senaste tre åren. Många arbetstillfällen har försvunnit, säger Ann-Margret Avellan.

Samtidigt menar hon att utställarna givit henne indikationer på att det var rätt besökare. Och att många har intressanta trådar att följa upp.

– På produktionsavdelningen var det också ett väldigt tryck. Jag antar att mässan passar bra att visa upp stora produktionsmaskiner på medan komponentförsäljningen kanske mer konkurrerar med Internet.

Den totala besökssiffran anger summan av antalet besök per dag. En person som besöker mässan mer än en dag räknas alltså flera gånger.

– Ja, det är så man räknar antal mässbesök på alla mässor i hela Skandinavien, säger Ann-Margret Avellan.

Inga utställare räknas med i besöksstatistiken. De hamnar i en egen statistik.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)