JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elfa satsar trådlöst
Distributören Elfa ökar sin satsning på trådlös teknik. Målet är att bli en av de ledande distributörerna på området i Sverige.
Elfa vill i ökande utsträckning komplettera sin traditionella katalogförsäljning med direktförsäljning i större volymer. På mässan Electronix i förra veckan var det premiär för satsningen på trådlös teknik.

- Vi börjar med produkter för GSM/GPRS, GPS, Bluetooth och tillbehör, säger Freddy Oblack, ansvarig för affärsenheten Wireless på Elfa.

Han har specialrekryterats för ändamålet, närmast från EG Components, där han arbetat med likartad försäljning.

- Produkterna ska självklart också finnas med i katalogen, både på papper och på webben. Men den här typen av produkter säljs kanske i några hundra exemplar via katalogen. Med direktförsäljning hoppas vi på volymer i minst tiotusentals exemplar, säger Freddy Oblack.

Andra distributörer har funnits länge i det trådlösa segmentet, såväl bredare aktörer som Acal, Rutronik, Avnet Memec och EG Components som nischdistributörer som Broadband och Satco. Men Freddy räds inte konkurrensen.

- Visst, vi är inte först på marknaden. Men Elfa har ett starkt varumärke, och satsningen har starkt stöd från företagsledningen, så jag har gott hopp om att vi kommer att lyckas, säger han.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)