JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Analog Devices köper dansk ljudkretsspecialist
Danska Audioasics konstruerar kundanpassade ljudkretsar för effektkänsliga tillämpningar. Nu köper Analog Devices företaget med intentionen att skapa lösningar som höjer ljudkvaliteten i ibland annat MP3-spelare, mobiler och PDAer.
Audioasics grundades för tre år sedan och idag jobbar här 18 konstruktörer som alla är specialiserade på ljud. Företaget konstruerar framförallt avancerade ljudkonditionerande asicar för miniatyrmikrofoner och miniatyrmottagare. Det tycks vara attraktiv teknik för Analog Devices som betalar närmare 19 miljoner dollar kontant för alla utomstående aktier. Analog Devices kan dessutom komma att få betala ytterligare 8 miljoner dollar i samband med att affären slutförs, förutsatt att vissa mål uppnåtts.
 
–  Sett ur ett produkt- och teknikperspektiv har Audioasics en stark plattform som förenar den signalkonditionering som krävs av avancerade mikrofoner för signalbehandlingssystem med låg effekt och direktblandade signaler. Det är ett måste i alla slags bärbara tillämpningar idag, säger Dick Meaney, ansvarig på Analog Devices i ett pressmeddelande.

–  Förvärvet av gör att vi kan fortsätta utvecklas inom audiossystem med låg effekt samtidigt som vi ökar vår närvaro i Norden och Östeuropa, tillägger han.

I samband med köpet av Audioasics meddelar Analog Devices att man räknar med att skapa ett forskningscentrum – Center of Exellence – för integrering av ljudsystem med låg effekt i Danmark.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)