JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektronikgruppen letar förvärv
Komponentdistributören Elektronikgruppen vill växa genom förvärv. Företaget har anställt Jens Hansson som vice vd för att leda arbetet.
– Vi är i ett par konkreta diskussioner för tillfället, säger Jens Hansson till nyhetsbyrån Direkt.

I dag tittar Elektronikgruppen på förvärv inom alla de områden där de är aktiva. Eventuellt kommer bolaget att rikta in sig mer aktivt på vissa verksamhetsområden än på andra.

– Med förvärven kommer storleksfördelar som gör att vi kan öka effektiviteten i hela ledet, säger Jens Hansson till Direkt.

Han började på företaget igår som vice vd med fokus på företagsförvärv och strategisk utveckling. Jens Hansson har varit aktiv inom riskkapitalsektorn sedan 1998, och lämnar sin position som partner på Accent Equity Partners, där han verkat sedan dess bildande. Han har varit delaktig i ett stort antal nordiska och internationella företagstransaktioner.

Dessförinnan arbetade han under åtta år inom elektronikindustrin, bland annat som koncernansvarig för forskning och utveckling inom Mydata Automation. Han har även verkat som chef för och grundare av Mydata Japan, samt varit ansvarig för produktionsteknologi inom Saab Ericsson Space.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)