JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svagare komponentkonjunktur
Kortare ledtider, lageruppbyggnad och i vissa fall prispress - det är vad som präglar marknaden för standardhalvledare just nu enligt analyshuset Isuppli.
Leveranstiderna för standardlogikkretsar i CMOS har minskat från i genomsnitt 16 veckor i juni till 12 veckor nu. Antalet produkter med leveranstider över 20 veckor har minskat radikalt.

De tre senaste månaden har snittpriset per krets ökat med några procent. Men enligt Isuppli kommer efterfrågan nu att avta i såväl Asien som Europa, och företaget varnar för prispress, i varje fall om ledtiderna minskar ännu mer.

- Det är uppenbart att leverantörerna försöker styra ledtiderna för att bibehålla stabila priser inför kontraktsdiskussionerna för 2007, skriver Isuppli i sitt nyhetsbrev Market Watch.

Enligt Isuppli visar de första indikationerna inför 2007 på att leverantörerna siktar på mellan 15 och 18 procents prishöjningar jämfört med årskontrakt för 2006. Men företaget tror att när marknaden nu ser ut att försvagas så gör de leverantörer som har möjlighet klokt i att snabbt skriva kontrakt, innan de kortare ledtiderna får inköpare att kräva lägre priser.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)