JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. CMOS-sensor för fickparkering prisbelönt
Cypress har utvecklat en CMOS-sensor speciellt för placering baktill på en bil. Denna har nu blivit utsedd till årets mest innovativa bildsensor av analyshuset Semiconductor Insights.
Sensorn, IM103, ingår i ett helt system som Cypress tagit fram med tanken att ge möjlighet för såväl föraren som bilen själv att automatiskt bedöma hur farlig en situation är.

Det var just systemtänkandet som gav Cypress priset. I sin motivering skriver Semiconductor Insights att det inte krävs särskilt mycket av en sensor för att visa en bild av det som finns bakom en bil. Men det Cypress skapat är en komplett lösning som är lätt att implementera i en lång rad av tillämpningar där maskiner ska kunna ta in visuella intryck av situationer och agera därefter, konstaterar analytikerna.

Själva kislet är en 1/3-VGA-sensor med 8 x 8 um-pixlar, som enligt Semiconductor Insights har hög så kallad "fill factor", det kvalitetsmått företaget föredrar att använda.

Backsensorer utgör över 90 procent av marknaden för bildsensorer i bilar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)