JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 20 augusti 2019 VECKA 34
Tyska Qimonda och taiwanesiska Macronix ska gemensamt utveckla olika typer av icke-flyktiga minnestekniker under en femårsperiod. Utvecklingsarbetet förläggs till tyska Dresden.
För lite drygt ett år sedan beslutade den tyska DRAM-giganten Qimonda att sluta tillverka NAND-flash och även dra ner produktionskapaciteten på dessa minnen. Marginalerna var för små och marknaden för svag för denna typ av icke-flyktiga minnen, hävdade företaget.

Samtidigt avslöjade Qimonda redan för ett år sedan att man tids nog kommer att återgå till en hårdsatsning på icke-flyktiga minnen. Och nu tycks tiden vara inne då företaget skrivit avtal med Macronix om ett fördjupat samarbete kring icke-flyktiga minnestekniker.

Samarbetet är skrivet på fem år och innebär att de två företagen bidrar med utvecklingsingenjörer samt delar på utvecklingskostnaderna. Utvecklingsarbetet kommer att ske i Dresden, där Qimonda har forskning och utveckling samt tillgång till 300 mm-produktion.

Företagen avslöjar inte vilka minnestekniker som står på agendan men med stor sannolikhet handlar det om någon form av fasväxlande minnen, PRAM. För ett år sedan visade bland annat en forskargrupp från Qimonda, Macronix och IBM upp en första prototyp av ett gemensam utvecklat fasväxlande minne, som påstods vara 500 gångar snabbare än flashminnen.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)