JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 19 augusti 2019 VECKA 34
Linköpingsbolaget Coresonic, som gör en programmerbar basbandskrets, ska samarbeta med Sydsdsoft, ett egyptiskt bolag som gör mjukvara för bredbandstillämpningar. Tillsammans ska de ta fram en Wimaxdemonstrator.
Coresonics programmerbara processorkärna Leocore kan användas i basbandskretsar för en rad kommunikationsstandarder, till exempel Wimax, LTE och Wifi. Allt som behövs är en massa programvara.

Vilket råkar vara precis vad Sysdsoft är experter på. Detta egyptiska företag har tagit fram såväl hård- och mjukvara för Wimax, Wifi, Bluetooth och trådlös USB. Däribland ett MAC-lager för Wimax.

Tack vare Coresonics färske vd Rick Clucas kontaktnät har nu dessa båda företag funnit varandra. De har nu skrivit ett avtal om att gemensamt marknadsföra sina produkter och tjänster gentemot utvecklare och tillverkare av mobilterminaler.

- Vi kommer att erbjuda ett komplett paket med världens mest yt- och effektsnåla basbandsprocessor, med PHY-firmware, MAC-lager och protokollstackar, säger Rick Clucas i ett pressmeddelande.

Första steget i samarbetet är att ta fram en Wimaxdemonstrator som visar hur väl produkterna arbetar tillsammans. Därpå står stöd för Wifi och Bluetooth på agendan.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)