JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fyra forskningsinstitut vurmar för tillväxt
Tillväxt och ökad konkurrenskraft är två ledord för de fyra forskningsinstituten Acreo, Imego, FOI och SP som ställer ut i gemensam regi på mässan Elektronik/EP den 28-30 januari i Älvsjö. Genom korta föredrag kombinerat med demonstrationer vill de sätta morgondagens elektronik på agendan.
För tre år sedan provade de fyra forskningsinstituten för första gången att ställa ut i samma monter på Elektronik/EP. Och nu upprepar sig alltså skeendet.

– Ja, vi tycker att vi kompletterar varandra väl och fungerar bra ihop. Tillsammans får vi också en större tyngd genom en större monter och bättre placering, säger Anders Josefsson på Acreo.

Genom att ställa ut tillsammans kan forskningsinstituten erbjuda ett mycket bredare utbud av forsknings- och utvecklingstjänster och slå ett hårdare slag för tillväxt och konkurrenskraft. Åtminstone är det så man resonerar.

Under mässans tre dagar kommer den gemensamma montern att fyllas av exempel på teknik och tjänster inom framtidsområden som mikrovåg, mikromekanik, imaging, tryckt elektronik samt sensorer och mätteknik.

Acreo visar exempelvis upp tryckta displayer, medan FOI (Totalförsvarets Forskningsinstitut) bland annat beskriver smarta kamerasystem som kan upptäcka brott. Mikromekanik som mäter rörelse är en Imegospecialitet som självklart finns med i montern och SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) demonstrerar exempel på kontakteringsfri mätning av mikrovågskretsar och bilradar.

Kostnadsfria föredrag är en viktig ingrediens i forskningsinstitutens mässframträdande. Alla dagar hålls föredrag med olika teman. På måndag förmiddag är temat optronik, medan eftermiddagstemat är antennteknik. Tisdagens tema är kommunikationsteknik före lunch och nya applikationer efter maten. Sista dagen startar med föredragstemat mikro- och nanoteknik, medan avslutningstemat är sensorer och mätteknik.

Forskningsinstituten finns i monter C05:31, där även seminarierna äger rum.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)